Totally tasteless, Mukluk. As is this dialogue your post suggested to me:
Q - “Shag ya?”
A (TB) - “You bet!” :
(Section A, B, C, or D) – “Just don’t welsh on me.”
(other pony) - “Shet, no!”
(hunter) - “Hack, yeah!”
I know there are decorated states and people who want the correct pedigree.
2007 is not so long ago. That year I bought the tickets at one of the halls. I still do not know why they call it stud. A year or two some people who represent the ISG were on the paddock and given the possibility that some of these horses can Shagya horses under certain conditions. These horses did not have DNA. The pacifist who had grandchildren in the morning was not in DNA records. It was after I asked for DNA analysis for the cuts. That is the source of my suspicion. I repeat, there are edited states and organizations.
When you now leader of breeding statement that is reported to have skirted two stallions and he’s got the papers for a foal of the state organization.
What surprised me most was that these years had begun to represent ISG in my country. This is not directly about shagya breeding but how to believe if such people enter the organization. I know some ergele shagya horses
like Babolna and Pelsonius menes and I have to admit that I like horses. I know for many successful shagya horses on endurance racing.
I do not like that after many years of cultivating shagya horses can be a direct descendant of a full-fledged Arabian horse but that’s my opinion. I apologize for writing mistakes and unnecessary symbols. I’m using Google Translate.
Predložite izmjenu
Prikaži izvorni prijevod
I saw some Shagyas and was very impressed. You would not know they are Arabians. The one I saw looked like a nice warmblood. Maybe like any breed, when you breed for a different purpose over the centuries, you end up with purebred horses that can look and be very different.
Ispričavam se došlo je do greške.
Drugi s lijeve strane i prvi s desne strane su vlasnici ergele gdje sa kupio konje. Ostali na slici nisu uključeni u moje pisanje. Puno se pisalo o njima na forumu Pegasus u Hrvatskoj ali je forum ugašen na moju žalost. Teško se nositi s posljedicama laži i prijevara. Moderna su vremena pa je lakše pravdu tražiti preko medija nego preko sudova. Ja sam pisao i na ISG. Poslao sam rezultate DNK analize i rengen slike ramena drugog ždrebeta za koje su tvrdili da je udarilo kod mene u vrata a na slici se vidi da je to udarac kopita. Komentar s njihove strane nakon toga je bio da je možda nasljedno znači da su znali da se to prenosi.
Prilažem jedan tekst od gospođe koja je kupila konja gdje sam i ja. Tekst je original poslani na moju adresu preko foruma Pegasus.
NAPOMENA: Ovo je samo obavijest. Nemojte odgovarati na ovu poruku.
Poruka glasi:
Poštovani gosp. Hirjanić,
pročitala sam topic Ergela Čađavica gdje ste pisali o nekim problemima koji su proizašli od kupnje konja. Ja sam isto tamo kupila svog konja i konj je imao slične simptome kao i vaš: kopita u katastrofalnom stanju, bol u plećki i vratnoj kralježnici, psiha u vrlo lošem stanju. Kada sam ga počela jašiti popikavao se, kao da mu je otkazivala noga i on je padao uglavnom na glavu (skupa sa mnom). Konj je bio sav pokočen. To je bilo prije nekoliko godina. Uz brojne fizioterapije, vitamine, selene, ljubav i pažnju konj je došao k sebi iako još ima problema s plećkom. Inače, ponuđeno mi je da konja vratim i uzmem nešto drugo na što ja nisam pristala. Veterinari su mi rekli da se konja riješim jerbo će me ubiti. Gosp. Bošnjak stariji mi je rekao da konja dam “Ciganima” da oni to hoće. Nisam pristala, rekla sam da konja ne želim vratiti, da ću mu ostaviti klaoničku vrijednost a ostatak novca neka mi vrate (nekoliko veterinara je reklo da je konj u katastrofalnom stanju). Nisu pristali tako da sam dobila neku ždrebicu u naknadu štete. To je moja priča ukratko. Zanima me da li znate uslijed čeka je došlo do problema s nogom i popikavanjem tj. otkazivanjem noge kod vaše kobile, odnosno da li ste otkrili? Vjerojatno imate neko mišljenje. Možda i ja nešto saznam.
Zahvaljujem na strpljenju.
Pozdrav,
Maja
Odgovorite na ovu Privatnu Poruku ovdje: http://www.pegasus.hr/forum/index.php?action=pm;sa=send;f=inbox;pmsg=332383;quote;u=507
I ovo mogu biti članovi ISG organizacije?
Moram napisati da su mi iz ISG organizacije napisali da im je žao zbog ovih događaja. Hvala im na tome.
[SIZE=3]U tekstu gore se spominje riječ plećka. To je rameni zglob da ne bude zabune.
Ovo je moje pismo gospođi [/SIZE]Conradty iz ISG organizacije.
Poštovana gospođo,
Već neko vrijeme pokušavam stupiti u kontakt s krovnom organizacijom za shagy arapske konje. Imao sam loša iskustva kod kupovine neke ždrebadi baš kod predsjednika shagya udruge u Hrvatskoj gdje se na na moju inicijativu radila DNK analiza i utvrđeno je da pedigre nije ispravan. Na drugo ždrijebe sam se žalio od prvoga dana ali bez uspjeha. Naknadno smo radili rengen ramena i utvrđeno je da je rame razbijeno od udarca kopitom. Slične primjere su imali još neki kupci i to je sve arhivirano i pisano je o tome na forumu. Ne znam kakvu praksu ima Vaša organizacija ako su u pitanju namjerna varanja kupaca.
Da ne bi ispao neozbiljan mogu priložiti neku dokumentaciju:
prijavu ždrjebeta, prenos vlasništva, Dnk analizu , sliku ramena drugog ždrebeta, pismo drugog kupca koji je također padao s konjem preko glave zbog sličnih povreda na konju. Pokušavao sam stupiti u kontakt s Gabriele Conradty koja je bila u posjeti kod te gospode. Mislim da je pratila i forum o konjima u Hrvatskoj.
Zanima me vaše mišljenje o tome i da li na neki način utječete na udruge da zbog promocije shagy konja imaju korektniji odnos prema kupcima jer su neki od njih teško i na pošten način zaradili novac koji su bacili u vjetar kupovinom njihovih konja.
This can happen to all, right?
But when you lose confidence, then skip it. The other 8.5-month-old horse dropped to his nose. They said she hit her at the door. I let the veterinarian do Rengen. After that picture I was sure we would talk more over the forum on the internet instead of the phone. If an ISG organization responds to such members, that is their thing.
It is clear to everyone that the members of the association are its members, not the books they are writing. If I need to put the image and name of the veterinarian that has a record on the left shoulder. I can put picture to see how the shoulder of the horse from ergela Čađavica (Croatia) looks like.
I wish I understood you better. . . .
Are you talking about horses being presented as Shagyas who are actually mostly purebred Arabian?
This has happened at least once here in the US when a stallion who was actually only about 1/4 Shagya was presented for breeding approval and registration in the North American Shagya Society. The horse was not approved because he did not meet the standards (although he was a fine individual in his own right) and the owner got mad and started her own registry - with the help of others- a registry that is now defunct.
For Shagya Arab horses is a minor problem if a good and quality stallion is added that does not like the ISG organization from the bad people who like the ISG organization.